BSEB Bihar Board 12th Entrepreneurship Important Questions Objective Type Part 3 are the best resource for students which helps in revision.

Bihar Board 12th Entrepreneurship Objective Important Questions Part 3

Question 1.
According to George R. Terry planning are of
(a) 2
(b) 4
(c) 6
(d) 8
Answer:
(b) 4

Question 2.
Planning is for
(a) Past
(b) Future
(c) Present
(d) For all
Answer:
(b) Future

Question 3.
Planning is
(a) Necessary
(b) Unnecessary
(c) Wastage of time
(d) Wastage of money
Answer:
(a) Necessary

Question 4.
Planning is the of all managerial activities
(a) Beginning
(b) End
(c) Beginning and End both
(d) None of these
Answer:
(c) Beginning and End both

Question 5.
A good plan is
(a) Goal oriented
(b) Objective oriented
(c) Mental process
(d) All of these
Answer:
(b) Objective oriented

Question 6.
Kinds of Planning on the basis of functions
(a) High level
(b) Middle level
(c) Low level
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Question 7.
Project is not concerned with
(a) Innovation
(b) Vision
(c) Risk
(d) Creativity
Answer:
(d) Creativity

Question 8.
A project is
(a) Cluster of activities
(b) Single activities
(c) Family welfare
(d) opportunity
Answer:
(a) Cluster of activities

Question 9.
Project Management is not concerned with
(a) Functional approach
(b) Centralised policy formulation
(c) Decentralised implementation
(d) Decentralised policy formulation
Answer:
(d) Decentralised policy formulation

Question 10.
Project report is a summary prepared
(a) By promoters
(b) By manager
(c) By entrepreneur
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Question 11.
Project report is a summary of
(a) Facts
(b) Informations
(c) Analysis
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Question 12.
When project plan fails?
(a) Employee
(b) Wrong data
(c) Forecasting
(d) None of these
Answer:
(b) Wrong data

Question 13.
Project appraisal is a
(a) Export analysis
(b) Expert analysis
(c) Profitability analysis
(d) All of these
Answer:
(c) Profitability analysis

Question 14.
NPV method relates with
(a) Time value of money
(b) Inflated value of money
(c) Present value of money
(d) None of the above
Answer:
(c) Present value of money

Question 15.
All resources are
(a) Money
(b) Export
(c) Production process
(d) Commerce
Answer:
(c) Production process

Question 16.
Required for fixed capital
(a) Money
(b) Finance
(c) Credit
(d) Goodwill
Answer:
(b) Finance

Question 17.
Fixed cost includes
(a) Cost of labor
(b) Cost of power
(c) Coast of factory
(d) Cost of raw materials
Answer:
(c) Coast of factory

Question 18.
Regular working capital is the part of
(a) Permanent working capital
(b) Variable working capital
(c) Net working capital
(d) None of these
Answer:
(a) Permanent working capital

Question 19.
Networking capital means
(a) C. A. – C. L.
(b) C. A. + C. L.
(c) C. L. – C. A.
(d) All the above
Answer:
(a) C. A. – C. L.

Question 20.
Working capital may be classified into
(a) Permanent working capital
(b) Variable working capital
(c) Regular capital
(d) All the above
Answer:
(d) All the above

Question 21.
Long term loan bears
(a) Fixed rate of interest
(b) Zero rate of interest
(c) Flexible rate of interest
(d) All the above
Answer:
(a) Fixed rate of interest

Question 22.
Various public utility undertaking have to invest heavily
(a) Current assets
(b) Fixed assets
(c) Fictitious assets
(d) Factory assets
Answer:
(b) Fixed assets

Question 23.
Commercial paper was implemented in
(a) 1690
(b) 1790
(c) 1890
(d) 1990
Answer:
(d) 1990

Question 24.
NPV method relates with:
(a) inflated value of money
(b) present value of money
(c) time value of money Long term loan bears
(d) none of these
Answer:
(b) present value of money

Question 25.
Long term loan bears
(a) zero rate of interest
(b) flexible rate of interest
(c) fixed rate of interest
(d) None of the above
Answer:
(c) fixed rate of interest

Question 26.
Networking capital
(a) C.A + C.L.
(b) C.A. – C.L.
(c) C.L – C.A.
(d) all of the above
Answer:
(b) C.A. – C.L.

Question 27.
Risk capital foundation established by
(a) UTI
(b) IDBI
(c) IFCI
(d) ICICI
Answer:
(c) IFCI

Question 28.
Labour intensive technique is useful to
(a) back word economics
(b) developing economics
(c) developed countries
(d) none of the above
Answer:
(b) developing economics

Question 29.
Venture Capital available for
(a) technical units
(b) high risks units
(c) institution units
(d) all of the above
Answer:
(d) all of the above

Question 30.
Regular working capital is the part of
(a) Net working capital
(b) Permanent working capital
(c) Variable working capital
(d) None of the above
Answer:
(c) Variable working capital

Question 31.
The term fund means fund flow statement
(a) Cash only
(b) Current assets
(c) Current liabilities
(d) Excess of current assets over current liabilities
Answer:
(d) Excess of current assets over current liabilities

Question 32.
Purchase of goodwill by issuing debenture is
(a) Application of fund
(b) Sources of fund
(c) No flow of fund
(d) None of these
Answer:
(c) No flow of fund

Question 33.
Increase in share premium is
(a) Sources of fund
(b) Application of fund
(c) No flow of fund
(d) All of these
Answer:
(a) Sources of fund

Question 34.
Closing stock is
(a) No flow of fund
(b) Sources of fund
(c) Application of fund
(d) None of these
Answer:
(b) Sources of fund

Question 35.
Increase in fixed assets due to cash purchase
(a) Sources of fund
(b) Application of fund
(c) Inflow of fund
(d) Not come of fund
Answer:
(b) Application of fund

Question 36.
Current liabilities is
(a) Prepaid expenses
(b) Creditors
(c) Cash Balance
(d) Investment
Answer:
(b) Creditors

Question 37.
Non-current liabilities is
(a) Share
(b) Capital
(c) Debenture
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Question 38.
Depreciation is in operation fund
(a) added
(b) lessen
(c) not included
(d) (a) & (b)
Answer:
(a) added

Question 39.
How does purchase of plant affect working capital
(a) Increase
(b) Decrease
(c) Change
(d) Fund flow
Answer:
(b) Decrease

Question 40.
Which knowledge is necessary before preparation of fund flow statement?
(a) Of balance sheet
(b) Meaning of fund
(c) Meaning of flow
(d) All of these
Answer:
(d) All of these

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *